пʼятниця, 27 вересня 2019 р.

15 День педагогічної практики 27.09.19

         Сьогодні мій день повністю був присвячений відвідуванню уроків алгебри. Спочатку в 11 була алгебра. Після перевірки домашнього завдання, Ніна Федорівна провела актуалізацію опорних знань. Вчитель заздалегідь підготувала картки, в які учні записували рішення, відповіді і здали для перевірки. Оскільки діти вже не перший урок вивчають показникові нерівності, то на цьому уроці учні закріплювали і удосконалювали навички їх розв'язання біля дошки і в зошитах. І знову ж таки, який урок поспіль Ніна Федорівна мотивує дітей тим, що в ЗНО багато показникових нерівностей і рівнянь, тому учням потрібно чітко знати різницю між ними і способами розв'язання. У завершальній частині уроку по традиції закріплення основних моментів, рефлексія. Проводиться підведення підсумків уроку, дається домашнє завдання. Для себе на цьому уроці я відмітив, що вчитель вміло тримається перед класом, володіє ним, до дітей відноситься з повагою, дотримує тактовність, тож взаємостосунки дітей з вчителем довірчі. До окремих учнів Ніна Федорівна застосовує індивідуальних підхід. 
          В 7-В за розкладом сьогодні теж алгебра, тому я вирішив бути присутнім на ній. Тема - "Властивості степеня". Урок почався тільки після того, як всі діти підготувалися і на партах лежало все необхідне, вчитель зачекала. Потім було проведено актуалізацію опорних знань: "Що таке степень? Що таке основа степеня та показник степеня? Які 7 основних властивостей степеня ми з вами використовуємо? Наведіть приклади?. Після актуалізації учні розвязували завдання біля дошки. Учні дуже уважні і старанні. Урок був проведений на високому рівні.
       На цьому уроці найбільше мені сподобалося те, що Ніна Федорівна постійно використовує якісь приказки, вислови, приклади з життя, які допомагають учням краще запам'ятовувати матеріал та QR-code дуже вдалі підказки, що були залучені в уроці.  Таким чином діти швидко згадали в чому відмінність і як швидко визначити яку властивість трема застосувати.
       День був дуже насиченим і приніс багато корисного!



Немає коментарів:

Дописати коментар