понеділок, 28 жовтня 2019 р.

36 День педагогічної практики 28.10.19

Мене не покидало відчуття, що цей день точно не буде сірим і нудним. І я не помилився. Провівши 2 уроку алгебри в 10 і 2 уроку геометрії в 7-В класі.
         Буквально з перших хвилин уроку було зрозуміло, що урок пройде на відмінно. Все чітко і ясно - так, як і повинно бути в математиці. Урок почався своєчасно і організовано - строго по дзвінку. Основні завдання уроку були сформульовані мною чітко і зрозуміло, голосно. Такий початок вже налаштував учнів на плідну роботу. Також на початку уроку я вмотивував учнів тим, що в кінці тижня на них чекає контрольна робота, тож треба повторити матеріал який вже був пройдений, виявити прогалини в знаннях і виправити недоліки.
        Після теоретичного опитування перейшли до розв'язування завдань біля дошки. Учні по троє виходять до дошки, у кожного свій приклад, за методом розв'язання не схожий на приклад сусіда. Інша частина класу має слідкувати за ходом розв'язання кожного завдання, встигати записувати у зошит і в разі необхідності корегувати помилки, виправляти якісь неточності. Таким чином учні за досить короткий час пригадали різні методи розв'язання рівнянь, обговорили на яких саме етапах розв'язання частіше за все трапляються помилки і з якої причини.

Немає коментарів:

Дописати коментар